همان طور که اشاره شد، هر یک از مراحل فوق جزئیات بسیار زیادی را به همراه دارد و کار در حالت کلی سخت و تخصصی است. آموزش نقاشی خودرو که در ادامه ارائه می کنیم، به جزئیات بیشتری درهر یک از این مراحل اشاره داشته و شناخت ایده آلی درباره نحوه انجام این کار برایتان ایجاد می کند.
• به عنوان اولین مرحله از آموزش نقاشی خودرو می توان به آماده سازی ابزارها و تجهیزات مورد نیاز اشاره کرد. اصلی ترین این ابزارها عبارتند از: کاردک، کمپرسور هوا، اسپری تفنگی، سنباده، چسب کاغذی، بتونه، کیلر، رنگ اصلی، آستر، تثبیت کننده، تینر، ماسک تنفسی و عینک و دستکش
• محیطی که برای رنگ آمیزی خودرو در نظر میگیرید باید بدور از گرد و غبار و آلودگی و تابش مستقیم نور خورشید باشد. به همین دلیل در اغلب مواقع این کار در کابین و اتاقک های مخصوص انجام شده که دارای سیستم تهویه هستند. علاوه براین، توجه داشته باشید که نور و روشنایی اتاق در سطح ایده آلی باشد تا بتوانید نتیجه کار و ناهمواری های احتمالی آن را شناسایی و ترمیم کنید.
• یکی از مهم ترین گام ها که در آموزش نقاشی خودرو به آن تاکید میشود، انتخاب رنگ کاملا یکسان با رنگ اصلی ماشین است. در اغلب مواقع در قسمت کاپوت خودرو کد رنگ درج شده است. علاوه براین در دفترچه راهنمای خودرو نیز این اطلاعات موجود هستند. سعی کنید رنگ با کیفیت و کاملا یکسان با رنگ اصلی ماشین انتخاب کنید تا خودرو دو رنگ نشود.
• بخش مهمی از آموزش نقاشی ماشین به آماده سازی زیرساخت اختصاص داده میشود. توجه داشته باشید که لک و کثیفی ها و گرد و غبار روی بدنه خودرو به شدت بر شفافیت رنگ تاثیرگذار است. به همین دلیل سعی کنید تمام کثیفی و گرد و غبار را تمیز کنید.
• پس از تمیز سطح بدنه، با سنباده به صورت دایره ای باید ناهمواری ها از بین بروند. این مرحله را با دقت بالایی انجام دهید تا روی بدنه خودرو خط و خش ایجاد نشود. پس از سنباده زنی، با کمی تینر بدنه را تمیز کنید و اجازه دهید تا سطح خودرو کاملا خشک شود.
• تورفتگی ها و خط و خش های بسیار عمیق و بخش هایی که رنگ آن دچار شکستگی شده است را باید با بتونه پر کنید. دقت داشته باشید که بتونه دقیق روی بخش های مورد نظر قرار گیرد. بهتر است از چسب کاغذ یا روزنامه برای پوشاندن سایر بخش ها استفاده کنید.
• از این مرحله به بعد به مهم ترین بخش ها در آموزش نقاشی ماشین اشاره می کنیم. یک لایه رنگ اولیه یا همان آستر را از سقف تا قسمت های پایینی خودرو بپاشید. توجه داشته باشید که رنگ آستر یکدست و کاملا هموار روی بدنه قرار گیرد. این مرحله را تا دو یا سه مرتبه می توانید انجام دهید، اما باید اجازه دهید هر لایه خشک شود و سپس رنگ بعدی پاشیده شود.
• علیرغم دقت بالایی که در مرحله قبل ممکن است داشته باشید، این احتمال وجود دارد که بخش هایی از رنگ آستر ناهموار و برجسته تر شود. به همین دلیل بهتر است با سنباده نرم سطح را صاف کنید.
• در آخرین و مهم ترین مرحله از نقاشی خودرو، رنگ اصلی باید پاشیده شود. رنگ پاش را از رنگ مناسب پر کنید و با سرعت مناسب از سقف تا پایین بدنه را به صورت یکنواخت رنگ آمیزی کنید. حدود ۶۰ دقیقه صبر کنید و مجدد یک لایه دیگر از رنگ را روی بدنه بپاشید تا ضخامت آن در سطح ایده آلی قرار گیرد. متناسب با نوع رنگ تا ۴ لایه می توان رنگ آمیزی کرد تا بدنه اتومبیل جلوه خوبی پیدا کنند.